Refleksjonsnotater del 1

I dette innlegget skal jeg snakke litt om hva jeg har lært i dette faget, litt egne tanker for fra meg, og hva jeg syntes er viktig, og hvor mye det har endret mitt synsvinkel.

Det første jeg vil starte med er at jeg har løst utrolig mye nyttig i løpet av første delen av fager «Digital markedsføring» og har hatt en utrolig flink lærer som heter Arne Krokan. Han har virkelig fått oss til å refleketere og diskutere i forelesningene slik at vi virkelig har fått lært og forstå de ulike temane jeg har skrevet om i de tidligere blogginnleggene mine.

Denne måneden har vi gått igjennom viktige emner som tar for seg relevante temaer som har en stor påvirkning på fremsiden. Dette er teknologier som for eksempel blokkjeder VR, 3D printere og muntlig intellegens . Disse er noen av få teknologier som vi har blitt introdusert for, og er med på å skape samfunnsdebatter og etiske problemstillinger. Det er mye som kan påvirke framtiden vår og disse er noen av de.

Bildet er hentet fra: https://pixabay.com/no/illustrations/mann-ansikt-ansiktsuttrykk-kroppen-845847/

Vi har senere i faget snakket mye om konsekvenser av teknologier etter at vi har lært grundig om de. Dette vekket utrolig mye interesse for å lære mer om de for min del. Disse temaene er ekstremt dagsrellevante, og kommer til å være mye brukt i fremtiden. Jeg har lært mye på egenhånd parralelt med forlelensingene, når det gjelder de ulike teknologiene. Det har vekket en interesse som jeg ikke trodde hadde vært der.

Blogginnleggene har vært med å forstå og har gjort det mulig for oss å skape en platform hvor vi selv har muligheten til å formulere oss, og drøfte uten å ha noen tøyler eller læringsmål som har begrenset tankegangen vår. På denne måten har vi selv muligheten til å se ting fra helt andre vinkler enn det vi gjør i forelesningene, og andre medstudenter har muligheten til å bidra til å skape debatter ut ifra disse blogginnleggene vi har skrevet.

Bildet er hentet fra: https://pixabay.com/no/illustrations/detective-søking-mann-søk-1424831/

Jeg har blitt ekstremt positiv til teknologien og utviklingen, og var overrasket hvor store framskritt vi har gjort, og ikke minst under Corona. Den negative siden ved denne teknologien, er at etablerte mennesker som har et levebrød blir påvirket i form av jobber forsvinner. Dette er jobber som er dagsaktuelle og er for eksempel yrker som transport, butikkmedarbeider og andre service yrker som en har jobbet lenge med. Disse menneskene kommer til å slite med tanke på utviklingen, og har kanskje ikke muligheten til å tilpasse seg før det er for sent. Dette kan være at andre har tilpasset seg tildigeere, eller at en trenger en utdanning til å drive med de ulike nye jobbene som dukker opp.

Faget har vært utrolig gøy, og jeg kommer i fremtiden til å gå dypere inn på dette og ønsker å lære mer. Er mye relevant som vi har lært, og det har åpnet øynene mine for de ulike teknologiene og gitt meg litt mer kunnskap. Før dette faget var det ganske likegyldig for min del når det gjaldt teknologiene, og skjønte kanskje ikke hvor nærme vi egentlig er. Idag har jeg et annet syn og har skjønt hvor viktige det er for verdensutviklingen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *